ОбществоРегионални

Приключи финалът на “Научи се да караш ски” в Боровец

Самоков 365

В петък /22-ри март/ на писта “Иглика” се проведе финалното състезание на програмата “Научи се да караш ски” 2019 в Боровец. Много слънце, емоции и състезателен дух белязаха оспорваната надпреварата. Във финала взеха участие 30 момичета и 30 момчета от училища в Самоков, Говедарци и Долна баня.

Първа при момичетата завърши Емили Тодорова от ОУ “Св. Св. Кирил и Методий” с време от 20.62, а при момчетата почетното първо място зае Георги Коцов също от ОУ “Св. Св. Кирил и Методий” със забележителното време от 19.74. Двамата призьори получиха ваучери за двудневна лифт карта с включена екипировка в Боровец, както и участие в 4-дневна ски ваканция в Банско.

Втора при момичетата се класира Ива Калпачка от ОУ “Димчо Дебелянов” с. Говедарци с време 21.30, а с много малка разлика от 14 стотни трета стана Антония Андреева от НУ “Станислав Доспевски”. При момчетата, Кристиян Гаврилов от ОУ “Митрополит Авксентий Велешки” стана втори с време от 22.13, а със спускане за 22.53 третото място зае Кирил Спасов от ОУ “Неофит Рилски”, Долна Баня.

Изпълнителните директори на “Бороспорт” АД наградиха победителите от 1-во до 6-то място с купи и медали и с пожелание за още много ски успехи в планината. През последните 3 седмици 300 деца от Самоков и региона направиха своите първи стъпки в ските с помощта на професионалните инструктори от ски и сноуборд училище “Бороспорт”. Целта на програмата е да даде възможност на най-много деца да се докоснат до магията на планината и на усвоят началните умения в ските. Заниманията продължиха по 4 дни, а обученията завършиха със състезания, които определиха и участниците в днешния финал.

В единадесетото издание на програмата общо 2235 деца от I до IV-ти клас имаха възможността да направят своите първи спускания по пистите на 7-те участващи курорта. Програмата се осъществява под егидата на Министерството на младежта и спорта, Министерство на образованието и БФСки, със съдействието на Регионалните инспекторати по образование и подкрепата на А1, Макс спорт, VISTA AWT.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close