Седмицата

Приключи ремонтът в болницата. В петък откриват обновените отделения

RemontiАнелия Балабанова

На финалната права е проектът за обновяване и ремонтни дейности на отделения в МБАЛ-Самоков. В сряда се проведе финалната пресконференция, на която бяха отчетени резултатите от изпълнението. Общото мнение е, че ремонтите  и доставката на апаратура са били доста навременни и наложителни с оглед качеството на предлаганите услуги. Беше направена една сериозна крачка по пътя към целта – самоковското лечебно заведение да затвърди реномето си на едно от водещите в областта и на една от най-добрите общински болници в страната. Факт е, че и в момента хора от съседни градове – Ихтиман, Костенец и Долна баня прибягват до  услугите на МБАЛ-Самоков. „Това е един от най-важните обекти, по които Общината работи през изминалия програмен период 2007-2013” – категоричен беше кметът Вл. Георгиев.  Независимо от трудностите, крайният резултат е налице.

Имаше доста инфарктни моменти. Припомняме, че един от строителите – фирма „Танел” изпадна в несъстоятелност и се наложи довършителните работи да се поемат  от друг изпълнител  – „Красстрой” ООД. Проектът, който се реализира по ОП „Регионално развитие” е на стойност 3 667 861. 36 лв.  Във връзка с неговото изпълнение са обновени едни от най-важните сектори – операционен блок, ОАИЛ, родилните зали, кабинетът за образна диагностика и остеодензитометричния кабинет, машинните отделения за асансьорите. В петък ще бъде официалното откриване, на което по неофициална информация се очаква да присъства и здравният министър Петър Москов.

И ако за момента въпросът за базата  е на дневен ред , този за липсата на кадри остава висящ. По думите на д-р Ковачка, която също присъстваше, един от начините да се реши този национален проблем, който среща своята проекция и на местно ниво е болницата да получи акредитация като база за обучение на млади специалисти. Това е следващата неотложна задача. Думи на благодарност за съдействието и извинение за причинените неудобства за персонала на МБАЛ-Самоков по време на тяхната работа,  отправи ръководителят на проекта – инж. Евелина Перфанова. Към тях се присъедини и прокуристът на МБАЛ-Самоков – д-р Светла Скелина.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close