Спорт

Приключи осмото издание на “Научи се да караш ски“ 2016

 

nauchisedakarashskiДнес, 25.03.16 г. в Боровец, на писта „Иглика“, се проведе финалното състезание и официално закриване на осмото поредно издание на проекта на Българска федерация по  ски  “Научи се да караш ски” 2016. Много слънце и усмивки белязаха състезателния ден.

И тази година проектът беше реализиран с подкрепата на Министерството на младежта и спорта и Районните инспекторати по образование, както и Мтел.

 

Специални гости на събитието бяха Асен Марков, зам.-министър в Министерството на младежта и спорта, Белчо Горанов, генерален секретар на БОК, Атанаска Делева, старши експерт по физическо възпитание към Регионален инспекторат по образование София – Област, Георги Бобев, зам. – председател на БФС, легендата на българския алпийски ски спорт Петър Попангелов, представители на Община Самоков.

 

Заместник- министърът Марков и заместник- председателят на БФС Георги Бобев закриха официално програмата като поздравиха победителите и пожелаха на децата много бъдещи успехи, като поеха ангажимента да подкрепят и продължават с тази чудесна инициатива.

 

Участие в състезанието взеха най-добрите 60 деца от 7 училища от Самоков, Говедарци и Долна баня, които се състезаваха разделени в категории момичета и момчета.

 

При момичетата първа е Ивана Разложка, следвана от Елизабет Крикорян и Ивана Бонева. При момчетата с най-добро представяне е Ивайло Димитров, който изпревари Богдан Миладинов и Даниел Ахчийски.

 

Двамата най-добри в надпреварата получават като голяма награда участие в 4-дневна ски ваканция в Банско. Заедно с тях ще са най-добрите 18 деца от цяла България, участвали в осмото издание на проекта “Научи се да караш ски” 2016. Най-добрите 6 във всяка категория получиха подаръци от МТел, както и двудневна лифт карти с включена екипировка от „Бороспорт“ АД.

 

Домакините от „Бороспорт“ АД спазиха местната традиция на Благовещение и зарадваха всички малчугани със сладки питки, които всяко едно дете търкулна по пистата за здраве и късмет. Петър Попангелов като кореняк самоковец също спази обичая.

 

В осмото издание на програмата участие взеха 3830 деца на възраст от 6 до 12 г. С тях преминалите през “Научи се да караш ски” вече са 21180. За поредна година програмата се реализира със съдействието и партньорството на ММС, БФСки, Регионалните инспекторати по образование, МТел, „Бороспорт“ АД, „Витоша ски“ АД, „Юлен“ АД, „Пампорово“ АД, СК „Тракия“, ски зона Беклемето и ски зона Осогово.

 

 

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close