Спорт

Приключи деветото издание на “Научи сe да караш ски”

Самоков 365

В четвъртък на писта „Иглика“  се проведе финалното състезание  на поредното издание на проекта на Българска федерация ски  “Научи се да караш ски” 2017. И тази година проектът бе реализиран с подкрепата на Министерството на младежта и спорта и Районните инспекторати по образование, както и Мтел. Специални гости на събитието бяха зам.-министърът на младежта и спорта Мая Тодорова и Рада Стойкова – пресаташе. Участие в състезанието взеха най-добрите 36 деца от 8 училища от Самоков и региона, които се състезаваха разделени в категории момичета и момчета.

При момичетата първа е Неда Ангелова следвана от Адриана Огнянова и Магдалена Петрова. При момчетата с най-добро представяне е Ивайло Димитров, който изпревари Христо Бързанов и Венцислав Сестримски. Двамата състезатели с най-добро класиране при момичетата и момчетата във финалната надпревара получават 4-дневна ски ваканция в Банско. Освен голямата награда, класиралите се от 1-во до 6-то място получиха и двудневни лифт карти с включена екипировка от „Бороспорт”АД и специални награди от Мтел.

Инициативата „Научи се да караш ски” се провежда от БФСки за девета поредна година със съдействието на Министерството на младежта и спорта, Регионалният Инспекторат по Образованието, Мтел и ски центровете Боровец, Витоша, Пампорово, Парк Родопи, Банско, Беклемето и Осогово. Тази година над 2530 деца на възраст от 6 до 12 г. от цялата страна се включиха в програмата, като с тях  броя на малките скиори, направили първи стъпки в ските благодарение на инициативата “Научи се да караш ски” надхвърля 23710.

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close