Боровец

Приключи ваканцията на първата група ученици в Боровец

Самоков 365

Приключи ваканцията на първата група деца от Софийска област, които почиваха безплатно на вила „Горска поляна“ в к.к. Боровец. По инициатива на Областния управител г-н Илиан Тодоров 12 ученици от община Ботевград, от социално слаби семейства, които имат добри или отлични резултати в училище, прекараха три незабравими дни във вилата, собственост на Областната администрация.

В петък Областният управител, кметът на община Самоков Владимир Георгиев, главният секретар на Областната администрация  Мая Цанова и експерти от администрацията, посрещнаха в Боровец учениците, придружени от двама ръководители и медицинско лице. Областният управител приветства групата за добре дошли като им пожела незабравимо прекарване и много весели моменти. Той изненада малчуганите с подаръци – федербал, топки, шапки и тетрадки, в които децата да записват спомените си от ваканцията и всичко, което ги впечатли.

Първата група, с която Областният управител стартира социалната си инициатива, включва деца между 3-ти и 6-ти клас, от ОУ „Васил Левски“ и ОУ „Н. Й. Вапцаров“ – гр. Ботевград, ОУ „Отец Паисий“- с. Врачеш и ОУ „Любен Каравелов“ – с. Трудовец. Те са избрани от директорите на учебните заведения, транспортът им до Боровец е поет от кмета на Ботевград г-н Иван Гавалюгов, а храненето е осигурено от кмета на Самоков  Владимир Георгиев, към които Областният управител отправи благодарности за това, че откликнаха на инициативата.

По време на престоя си, 12-те ученици имаха възможност да се насладят на свежестта и природата на Рила планина, да играят и да се забавляват на воля, както и да посетят двореца „Царска Бистрица“. Едно от най-вълнуващите им изживявания беше разходката с кабинков лифт до връх Ястребец, като картите за лифта бяха безвъзмездно предоставени от фирма „Бороспорт“ АД. От хотел „Самоков“ пък децата получиха покана да се позабавляват в басейна, което отново предизвика техните широки усмивки.

Учениците проведоха и беседа с отец Михаил – архиерейски наместник на Самоковска духовна околия, с който поговориха за християнските ценности, приятелството и добротата. Тридневната ваканция остави незабравими спомени у децата, а Областният управител получи благодарности от техните ръководители за топлото посрещане и изненадите за децата по време на престоя. По думите на учителите, до момента за тези ученици не е правен подобен жест. Предстои Илиан Тодоров да покани на ваканция в Боровец ученици и от останалите общини в Софийска област.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close