ОбществоРегионални

Приключиха общинските ученически игри

Самоков 365

Приключиха общинските ученически игри и вече са ясни съставите, които ще представят Самоков на областно ниво. Все още не са уточнени датите, на които ще се проведат състезанията.

В направление баскетбол при подрастващите безспорна е доминацията на момичетата и момчетата от ОУ „Митр. Авксентий Велешки”.  При девойките и юношите /VIII-X клас/ за следващия кръг се класират съответно ПГ „Константин Фотинов и СУ „Отец Паисий”. ПГ „Константин Фотинов” се класира служебно за следващия кръг от надпреварата при учениците /XI-XII/ клас. При момчетата в същата възрастова група на първо място е СУ „Отец Паисий”, следвани от ПГ „Константин Фотинов” и ПТГ „Никола Вапцаров”. Самоковските представители във волейбола са ПГ „Константин Фотинов” /при момичетата V-VII клас/, ОУ „Митр. Авксентий Велешки”/при момчетата/, СУ „Отец Паисий” /девойки VIII-X/, ПТГ „Никола Вапцаров” /VIII-Х/ и ПГ „Константин Фотинов” при девойките и юношите XI-XII клас/.

За женското направление във футбола Самоков няма да има свой представител, а в мъжкото сили ще мерят отборите на ОУ „Кирил и Методий” и ПТГ „Никола Вапцаров”. В леката атлетика безспорно първо място при момчетата и момичетата си спечелиха съставите от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”. При девойките и юношите  /VIII-X клас/ общински първенци са ПТГ „Никола Вапцаров” и СУ „ Отец Паисий”. При тениса на маса в групата на подрастващите победители са отборите на ОУ „Неофит Рилски” , а при девойките и юношите – СУ „Отец Паисий” и ПТГ „Никола Вапцаров”. На областно ниво в игрите по бадминтон ще се явят момичетата от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”, а в останалите възрастови групи доминацията е за Обединено училище „Неофит Рилски”, което беше домакин на състезанията от общинския кръг. В тях се включиха  отбори от пет училища от град Самоков в различни възрасти.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close