ЗлободневноРегионалниСамоков

Приключва работата по новоизградения водопровод на ул. „Преспа“

„Самоков 365“

Днес /5 юни/ приключва включването на отклоненията към новоизградения водопровод на ул. „Преспа”. Водоподаването вече почти навсякъде е възстановено или ще бъде възстановено до края на работния ден, поясниха от общинска администрация.

С извършения ремонт ще се подобри значително налягането на водата и горните етажи на блоковете в най-големия квартал в града „Самоково“. Целта е да се удовлетворят потребностите на редица домакинства от качествено водоснабдяване, а това предполага и по-малко аварии.

Припомняме, че дългоочакваният ремонт на водопровода и канализацията на ул. „Преспа“ – главна за квартал „Самоково“, стартира на 16 март. Дейността започна от ул. „Вардар“ до фирма „Самел 90“, където беше подменен каналът. Към него са включени дъждоприемни и ревизионни шахти. Монтирани са и противопожарни кранове. Съществуващият водопровод е на над 60 години и захранва огромен брой жилища, в това число блоковете в „Самоково“, много къщи, както и болницата.

През годините е имало множество аварии, както и режим на водата заради тях. Живеещите там непрекъснато изразяваха недоволството си от това, че често нямат вода в по-горните етажи, което създава почти ежедневно неудобство. Причината бе малкият капацитет на тръбите, който не позволява водата да достига до всички.

Ремонтът на водопровода и канализацията на ул. „Преспа“  е на стойност 500 хил. лв и се финансира от Община Самоков. Изпълнител е консорциум „Аква Преспа“.

Вече има готовност да стартира ремонт на уличната настилка от кръстовището при болницата до завод „Самел 90″.

„Преспа” е една от четирите улици, включени в проекта за ремонт на улици в Самоков на стойност около 2 млн. лв., който Общината спечели по Оперативна програма „Развитие на селските райони”. Извършеният ремонт на водопровода и канала ще позволи новата улична настилка да не се разкопава.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close