ОбществоРегионалниСамоков

Приказна Коледа в Райово

“Самоков 365”

В навечерието на Коледа и предстоящите празници, едно от големите самоковски села – Райово е приказно красиво. Поставената традиция от миналата година продължи и през тази. Кампанията за набиране на средства беше осъществена чрез поставянето на кутии в магазините на селото и с лични покани, отправени към бизнесмени. В основата на инициативата отново застанаха Нели и Валентин Василеви. Събраната обща сума от дарения е 1 500.00 лв., като от тях 443 лв. са от кутиите в селото и 100 лв. от кметството.

На призива за „Приказна Коледа в Райово” откликнаха  бизнесмените Радослав Христов, Христо Гуцалски, Емил Кривошиев, Любомир Лобутов. Участие в инициативата взе и Община Самоков. Благодарение на дарението от общината, грейна главната улица на селото в посока центъра. Със събраните средства беше закупена коледна украса на стойност 1250 лв. и камера за 250 лв. Чрез камерата хората ще имат достъп онлайн до центъра и тези, които са под карантина, също ще могат да се насладят на коледната обстановка. Това устройство ще остане целогодишно за по-голяма сигурност на жителите.

Много от младите хора в продължение на дни полагаха усърден труд, за да загрее приказната Коледа в с.Райово. Той не остана незабелязан и от продуцентка на Би Ти Ви, която се постара самоковското село да попадне сред местата с най-красива коледна украса и излъчено в национален ефир.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close