ОбществоРегионалниСамоков

Приказките оживяват в ОУ „Митрополит Авксентий Велешки“

„Самоков 365“

Тази година, малко преди настъпването на най-светлите християнски празници, приказките оживяха в едно самоковско училище. Вълшебства същестуват – в това искат да убедят своите възпитаници преподавателите от ОУ „Митрополит Авксентий Велешки“. Но това може да стане възможно ако ги хванат за ръка, накарат ги да им се доверят и след това заедно се впуснат в едно чудновато пътешествие в този магичен и необятен свят.

По традиция едно от големите самоковски училища ОУ „Митрополит Авксентий Велешки“ отделя специално време, в края на ноември, за тематично вътрешно украсяване на цялата училищна сграда. Тази година темата е „Приказките оживяват“. За целта екипът от учители, с подкрепата на училищното ръководство, успяват да преобразят трите етажа на школото в сюжети от различни любими детски приказки. Разходката започва със „Замръзналото кралство“, преминава през къщичката на „Хензел и Гретел“, следва „Снежанка и седемте джуджета“, „Дядовата ръкавичка“ и „Пепеляшка“. Не липсва също кът с любимия на малки и пораснали вече деца Дядо Коледа, който необезпокояван от никого чете любимите си детски приказки в уюта на своя дом. Пред обособените тематични приказни кътове има по един свитък, на който има QR код, а при неговото сканиране стартира клип на самата приказка.

Днес бе даден официалният старт на коледното настроение в училището с кратка програма пред сградата. В нея взеха участие училищният фанфарен оркестър, ДВГ „Медени звънчета“ и учениците от начален етап. Всичко това бе съпроводено със заря. След края на програмата директорът Ирена Коцева поздрави всички присъстващи и ги покани да се насладят на малко приказни моменти. Вратите на училището бяха отворени за посетители. А вътре в ролята на приказни герои се бяха преобразили най-малките ученици от училището.

Специален гост на училищното мероприятие бе началникът на РУО София – област Росица Иванова, която лично поздрави ръководство и колектив за добре свършената работа и инициативност.

Заснет бе и кратък филм за цялостния коледен арт проект, където в ролята на приказен разказвач е Миглена Механджийска.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close