РегионалниСпорт

Призови места за алпийците на „Чамкория“ и „Боровец“ от Банско

„Самоков 365“

На 7-8 януари в ски зона Банско бе открит състезателният сезон за алпийците във възрастовата група 14 – 16 години, които участваха за Купа „Юлен“. В надпреварата се включиха и нашите надежди от СК „Чамкория“ и СК „Боровец“.

На писта „Стара котва“ в гигантския слалом при момичетата в младша възраст /U14/ най-добро класиране направи Косара Гущерова. Състезателката от клуб „Боровец“ се нареди на трето място, на втора позиция е Алегра Петрова от „Грийн роуд“, а първенец в категорията е Елена Стоилова от СК „Монтен“. При момчетата в същата възраст на трета позиция се изкачи Владимир Кърнолски от „Чамкория“.

В гигантския слалом при момичетата старша възраст Мартина Иванова от „Боровец“ зае трета позиция на почетната стълбица. При момчетата в същата категория най-доброто класиране е шестото място за Мартин Ярловски също от СК „Боровец“.

В дисциплината слалом на писта „Юлен“ при момичетата и момчетата младша възраст нашите алпинисти записаха две втори места за Росица Мирчева от „Чамкория“ и Георги Бързанов от СК „Боровец“. Само три стотни разделиха Бързанов от първата позиция.

В слалома за момичета старша възраст на второ място се класира състезателката на клуб „Боровец“ Мартина Иванова. При момчетата най-добро място записа Мартин Ярловски от същия клуб, който завърши шести.

Състезателите получиха като награда купи от организатора СК „Юлен“.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close