ОбществоРегионалниСамоков

Премиерът Борисов посети фирма „Самел 90“ и рехабилитирания път за Дупница

„Самоков 365“

Премиерът Бойко Борисов посети Самоков. Той бе придружен от зам.- министъра Нанков и министъра на икономиката Лъчезар Борисов. За визитата му в града научаваме от страницата му в социалната мрежа. От там стана ясно, че Борисов е ревизирал новия рехабилитиран участък от 33 км. по посока Самоков – Дупница, наред с това е успял да се запознае с проектите на местно ниво като „Самелион“ и „Okol Lake Park“. Посети също самоковската фирма „Самел 90“, където беше посрещнат от управителя й инж. Петър Георгиев.

Борисов подчерта, че българският бизнес е подкрепен с над 1 млрд. лв. по време на кризата. Фирма „Самел 90“ се е възползвала от социално – икономическите мерки – от мярката 60/40, което в цифри е 390 хил. лв. С тези средства са запазени близо 80 работни места. Правителството ще осигури на Специални части допълнително въоръжение, техника и оборудване, които ще допринесат за успешното изпълнение на техните задачи.

„Даваме и възможност за участие на предприятия от българската отбранителна промишленост в производството, обслужването и ремонта на придобитото въоръжение и техника. Едно от тези предприятия е “Самел-90” в Самоков, което изнася продукция в Бахрейн, Египет, Саудитска Арабия, както и дори за китайската армия“, съобщи Борисов. Той допълни, че е успял да посети и бъдещия “Okol Lake Park”, който има намерение да осигури над 200 работни места на хора от региона.

Премиерът премина и по изцяло рехабилитирания 33-километров път между Самоков и Дупница. Той е разделен на два участъка Дупница – Клисура и Клисура – Самоков. Финансирането е национално и европейско на обща стойност близо 28 млн. лв. Със завършването на ремонта на участъка Долня Баня – Ихтиман ще се осигури още една бърза връзка между магистралите “Струма” и “Тракия”. Общата стойност на проекта е близо 28 млн. лв., от които 19 млн. лв. са европейско, а 9 млн. лв. са национално финансиране.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close