ОбществоРегионални

През май се готви официално откриване на обновената църква в махалата

Анелия Балабанова

През пролетта на 2018 г. започна преустройството на молитвения дом в 7 квартал. За няколко месеца църковната сграда претърпя пълна промяна докато се стигне до сегашната й визия, способна да задоволи и най-смелите очаквания. Разширение и доста по-просторна зала, в която да се извършват служенията са само част от нещата, които могат да се видят към настоящия момент. Подменени са също колоните и ел.инсталацията. „Този ремонт беше изключително наложителен, защото материалите започнаха да се деформират, да поддават и в един момент вече беше опасно да се влиза вътре в сградата. Наложи се много пъти да правим укрепления с метални колони, за да я ползваме”  –  коментира епископ Николай Василев. След ремонтите вече има една просторна ритуална зала – висока и с повече места, в която да се провеждат евангелските богослужения.

Ремонтът е извършен по проект с дарители на местната църква. В името на добрата кауза се отзовават изключително много доброволци от квартала – собственици на строителни фирми и др. Обновяването на обителта ще позволи разгръщане на дейността. Целта е да обхванат все повече и повече хора от различни възрастови групи, млади и деца. Просторната и уютна зала с възможност да побере 1000 човека позволява по-големи събирания по различни поводи. „Обединени сме, работим заедно и това допринася за голямото значение на църквата в това общество” – категоричен е пасторът.

Сградата на „Божия църква – България” , разположена срещу училище „Петър Берон” е построена през 1991 г. и се посещава от доста хора. „Църквата е повече от 27 години на това място. Опитваме се да работим с децата и развиваме социална дейност през седмицата. 80 души  всеки ден се хранят на обяд тук при нас. Храната се приготвя с доброволни дарения на миряните, които посещават църквата. Занимаваме се и с младежи, за да ги предпазим от пороци. Искаме образование за децата и това младо поколение да не се изхаби и загуби” – споделя пасторът.

„Когато някой може да ти помогне с нещо, да те нахрани и това е осигурено те кара да си малко по-спокоен. Вярата не е само единствено изповед на сърцето. Библията казва, че вяра без дела е мъртва. Делата ни трябва да отговарят на вярата” – коментира още божият служител като добавя, че като догмите и доктрините на „Божия църква – България не се различават от православните. С малки изключения. „Всички сме хора и един ден ще застанем пред Бог да отговаряме за делата си на Земята. Нека бъдем по-добри, да си помагаме и обичаме” – призовава епископ Николай Василев и като допълнение не пропуска да спомене, че независимо от тежкото време и ситуацията, в която се намираме има добродетели, заложени изконно в човека. Акцентира, че църквата е с отворени врати за всеки един, без значение от възраст, пол, етнос и социално положение. Прекрачат ли прага, всички стават едно голямо семейство. Официалното откриване е предвидено за месец май като се очаква на него да присъстват и много официални гости.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close