Култура

Предстои ремонт на Младежкия дом

ML DOMЗоя Станкова
Факт. Дългоочакваният ремонт на Младежкия дом ще се състои.  На сесия на общинския съвет е гласувано да се отпуснат средства за козметични ремонтни дейности в институцията.
В действителност към момента гледката още от входната врата надолу не е никак лицеприятна, а със слизането по стълбите става още по зловещо, сякаш не е дом на културата, а дом на ужаса. Звучи грубо, но до голяма степен отговаря на реалността в момента.

Всъщност тук можем да отворим една скоба и да отбележим, че за поддръжката на значими сгради, на паметници на културата и на културни институции се отделят най-малко средства и може би дори вниманието се конкурира с тези средства по оскъдност.

Веднага това би могло да се подкрепи и с примери – къщата, в която е бил на квартира Димчо Дебелянов почти падна, фасадата на Читалище-паметник „Отец Паисий-1859” е в окаяно състояние и положението е малко „в мазилката стъпвам”, бившата музикална школа също не е гледка, която грабва окото и прочие.

Реално през 2009 година се прави ремонт на две от залите на Младежкия дом, а през 2007 година се правят дългоочакваните тоалетни.

Между другото, с намигване, интересен момент е това, че направата на тоалетните е в същата година, в която България влиза е Европейския съюз.
Очаква се ремонтът да започне през летните дни, когато творческият сезон е в застой и съставите във ваканция. А какъв ще бъде резултатът предстои да видим.
Директорката на Младежки дом – Самоков Латинка Щъркелова е безкрайно щастлива и благодарна,  че този дългоочакван и вече крайно наложителен ремонт ще се състои.

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close