Седмицата

ПРЕДСТОИ ОТВАРЯНЕ НА 2 ЕВРОПЕЙСКИ ПРОГРАМИ

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Областен инфоцентър

Това стана ясно на информационна среща, организирана от ОИЦ-София

Вече са разработени две процедури по ос 2 и ос 3 на ОП „Наука и образование за интелигентен растеж“ 2014-2020. Надяваме се да бъдат одобрени до края на месец юли и съответно отворени за кандидатстване в началото на месец август – това заяви Петя Кръстева, главен сътрудник в отдел „Верификация“ на ГД „Структурни фондове и международни образователни програми“ в Министерство на образованието и науката. Новината беше съобщена на организираната от Областен информационен център София-град и София-област (ОИЦ-София) информационна среща за представяне на възможностите за европейско финансиране пред образователни и културни институции през новия програмен период 2014-2020.

Петя Кръстева представи как ще изглеждат новите електронни образци на документите за кандидатстване по ОП „Наука и образование за интелигентен растеж“, наблегна на опростяването на процеса на кандидатстване и верифициране и представи добри практики и научени уроци по ос 3 и 4 на досегашната ОП „Развитие на човешките ресурси“. Управителят на ОИЦ-София Елза Григорова окуражи присъстващите да бъдат активни и да кандидатстват по бъдещите процедури.

Участие в срещата взеха представители на общински и районни администрации, експерти по образованието, директори на ОДЗ и училища, представители на неправителствени организации (културни институции), граждани.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close