ЗлободневноРегионалниСамоков

Предстои обществено обсъждане на Наредбата за местните данъци и такси

 „Самоков 365“

Днес от 17.30 часа пред сградата на община Самоков предстои да се проведе обществено обсъждане. То е във връзка с изготвената Наредба за определяне размера на местните данъци и такси, която предстои да бъде приета с решение на Общинския съвет.

Същата е издадена на основание чл.1, ал.2 от Закона за местните данъци и такси и заменя досега действащата Наредба № 13. С предоставеното право на общините да определят размерите на местните данъци продължава процесът на финансовата децентрализация и се укрепва местното самоуправление, тъй като с най-голямо значение за развитието на процеса е засилването на финансовата самостоятелност и автономност на общините.

В изпълнение на чл.1, ал.2 от ЗМДТ Общински съвет-Самоков приема Наредба №13, регламентираща размера на местните данъци и такси в Самоков. Оказва се, че част от предвижданията не отговарят на актуалните разпоредби от ЗМДТ и поради това се налага привеждането й в съответствие с нормативните изисквания. По този начин ще бъде подобрена цялостната дейност по администрирането на местните данъци в насока увеличаване на приходите. Ползването на Наредбата е улеснение за гражданите и фирмите. В рамките на предвидения едномесечен срок имаха възможност да направят предложения и становища по проекта.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close