ОбществоРегионалниСамоков

Представителите на бизнеса на територията на Община Самоков – с идея за общо сдружение

„Самоков 365“

Представители на бизнеса на територията на Община Самоков се срещнаха днес с кмета инж. Ангел Джоргов. Идеята за посещението при местната власт е на бизнесмена и собственик на фирма „Си комерсиал 7“ ЕООД Сотир Немов. Неговото желание, заедно с останалите собственици на бизнеса в града, е да се обединят в едно общо сдружение.

„Тази идея е много стара, тя не е възникнала от момента на идването на новото ръководство на Община Самоков. С голяма част от колегите коментирахме, че бизнесът в града няма форма на обединение. А защо само бизнесът? Идеята е към такъв тип срещи да се присъединяват представители на науката, образованието, изкуството, сигурността, като цяло всички хора, които се грижат за това Самоков да бъде едно прекрасно място за живеене. Всеки е добре дошъл. Радваме се, че в лицето на инж. Ангел Джоргов срещнахме разбиране и желание за съдействие и подкрепа“, подчерта инициаторът Сотир Немов.

Преди около двадесет години е правен подобен опит за обединение на местния бизнес, което не се увенчало с успех, това подчертаха присъстващите.

Кметът инж. Ангел Джоргов приветства идеята за подобно обединение, като подчерта, че приоритет в неговата програма по време на изборите, а и след това, е осигуряване на „зелен коридор“ на местния бизнес. Джоргов подкрепи всички присъстващи като ги насърчи в действията им и в това да се включат всички представители на бизнеси на територията на Общината.

Общата идея е да се създаде едно обединение, което да има свое помещение, да има дни за срещи и да се коментират важни въпроси за града, да се търсят работещи решения. Сдружението ще е надпартийно.

На срещата успяха да присъстват представители на хранителната промишленост, туризма, дърводобива, строителството, хлебопроизводството,  картофопроизводството, на Ротари клуб и др.  Всички те подчертаха, че работят основно на територията на Община Самоков, създават своята продукция тук и работниците им също са местни хора. Желанието им е да има един по-добър бизнес климат за всички.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close