ПолитикаРегионалниСамоков

Председателят на ВМРО – Самоков Кирил Стойков: Ще работим за организацията без преференции

„Самоков 365“

Самоковската организация на ВМРО – Българско национално движение ще подкрепя партията си без преференции, това стана ясно след организирано общо събрание вчера на членовете на структурата в града и в селата Марица, Продановци и Бели Искър. Решението бе взето единодушно от всички присъстващи.

В листата на ВМРО за 26 МИР Софийска област няма представител на местната организация. В нея фигурира една самоковка, която е от гражданската квота.

„След проведеното общо събрание на местната организация на ВМРО взехме решение да работим за партията без преференции. От местния вот видяхме, че с гласуването преференциално се допускат много грешки, често хората отбелязват само преференцията без партията“, сподели председателят на ВМРО – Самоков Кирил Стойков. Той допълни, че са си взели необходимите поуки от последните местни избори, когато малко не им достигна да са част от местното управление.

„Смятам че преференциалното гласуване е висша форма на демокрация, но като общество не сме узрели за тази форма на вот. И в местната власт и  в политиката като цяло влизат хора на късмет, дори случайно. В момента приоритет ни е партията и тя да бъде част от бъдещото управление. Призовавам нашите съмишленици и симпатизанти да подкрепят ВМРО с номер 1 в интегралната бюлетина“, подчерта Стойков.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close