Обща категорияОбществоРегионалниСамоков

Предприемачът Сотир Немов представи самоковския бизнес в Ливан и Катар

„Самоков 365”

Предприемачът Сотир Немов представи самоковския бизнес в Ливан и Катар през изминалата седмица /9-12 април/. Визитата бе част от официална делегация, осъществена по покана на държавния глава Румен Радев.

Водената от президента делегация включваше представители на изпълнителната власт, на висши учебни заведения, на множество български фирми в сферата на отбранителната индустрия, иновациите, строителството, биотехнологиите, земеделието и производството на храни.  Собственикът на фирма „Си комерсиал 7” ЕООД Сотир Немов беше единственият представител от Самоков, участник в официалното посещение в Ливан и Катар. Самоковският бизнесмен представи града ни и показа, че ни има на картата на световния бизнес. По думите му това е подходяща възможност за обмяна на опит, завързване на контакти и отваряне на една нова врата към бъдещи бизнес партньорства.

Самоковската фирма „Си комерсиал 7” изнася своите продукти в над 36 държави, в това число е целият Балкански полуостров и почти всички страни в Европа. През последните няколко години усилията на собственика и неговия екип са насочени към по-големите пазари като Китай, Испания, Португалия, Франция. От малко повече от година фирмата изнася своите продукти за взискателния пазар в Катар. При осъществената среща в Ливан е представен част от богатия асортимент от сладки изкушения, които са получили одобрение по отношение на качество, вкус и дизайн. По думите на предприемача Сотир Немов се очаква скоро ново партньорство с Ливан.

„Благодарен съм, че имах възможността да бъда част от бизнес делегация, с участието на президента Радев в Ливан и Катар. Убедих се за сетен път, че името на страната ни звучи авторитетно. Срещнахме се с представители на бизнеса и с наши сънародници. Чудесни хора, носещи България в сърцето си, работещи за нейния имидж и представяйки я достойно в Ливан и Катар.
Сега ние сме на ход! Всички ни посъветваха да действаме в областта на изграждането на заводи, иновации, търговия. Ние никога няма да бъдем хора втора ръка, защото съм убеден, че заедно можем повече! Важното е да си повярваме, а това е трудната част. Такива срещи ме зареждат с позитивна нагласа и с усещането, че всичко, което правим е в правилната посока”, сподели Немов.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close