ОбществоРегионални

Предприемат се мерки срещу опасните сгради в центъра на Самоков

Самоков 365

В резултат на подадени от граждани сигнали, комисия от Община Самоков, назначена със заповед на кмета, извърши проверка на саморазрушаващи се сгради в централна градска част.

Комисията извърши оглед на три постройки, които освен, че имат загрозяващ вид, но са в полуразрушено състояние и представляват опасност. Огледът включваше преценка на състоянието на сградите и констатации от специалистите. От направените огледи е изготвен протокол с предписания. Почти разрушената сграда – бивш ловно- рибарски магазин, е в изключително лошо състояние и от нея са останали само основните колони. Изпратено е писмо на собствениците с предписания за пълно премахване и почистване на терена. След изтичане на срока на уведомлението, ако не бъдат предприети предписаните действия, общината ще извърши премахване на остатъците от сградата, за което собствениците трябва да зпалатят. В лошо състояние е и сградата на ул. „Скобелев”, в близост до общинския пазар. По указанията на инженер конструктор към собствениците са направени предписания да бъде премахната северната стена на постройката.
Пълно събаряне е указано да бъде направено на самосрутваща се постройка, намираща се на ул. „Софийско шосе”, срещу бензионастанцията на Лукойл. След изтичане на сроковете, посочени в уведомленията до собствениците, ще бъде издадена заповед на кмета за премахване.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close