Злободневно

Преди 10-и септември

гласуване бюлетинаМария Галчева

Оказва се, че топлите септемврийски дни ще се окажат направо горещи заради предстоящата сесия на ОбС – Самоков, обявена за 10.09.

Една от точките на дебатиране ще бъде „горещият картоф” /за да сме максимално близо до самоковската семантика/ – темата на лятото, свързана с референдума за депото.

Общинският съвет ще може да се произнесе относно законосъобразността на провеждането на такъв референдум. Това ще бъде и последната сесия на общинските съветници от мандата. Много интересно ще бъде – нямайте съмнения. Темата за депото винаги е вълнувала самоковци, макар да е имало приливи и отливи по нея. Сега обаче, имайки предвид интересното време, в което навлизаме, можем да очакваме всякакви обрати.

Настървеното внимание към този въпрос вероятно ще се използва и с чисто политически и предизборни цели. Което отново няма да изненада никого. Ние сме свикнали да гледаме всякакви щуротии, но по изборно време особено интензивни.

Дори националният вестник „Сега” обръща внимание на пътя на подписката, която се събираше за референдум и за нейните перипетии в ГРАО, люшкащи се между изискванията на ЦИК. Ще си позволя един кратък цитат от статията на колегата Диян Божидаров – „Краят на тази история е отворен. Тя е толкова дълга и пълна с перипетии, че бе изморително дори да се разкаже. Но няма как – иглата боде”.

Ще останем в очакване още една седмица до 10-и. Когато ще видим ще решаваме ли съдбините на почти готовото депо.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close