Спорт

Преди старта

rally bg petyk

Христиана Видинова

Мария Галчева

Общинарите,  представителите на федерациятапо автомобилен спорт, сред които почетният председател Георги Янакиев и председателят в момента Радослав Козлеков, директорът на ралито Камен Михайлов, представители на полицията,  на пожарна и аварийна безопасност и на болницата се събраха в заседателната зала на Община Самоков, за да уточнят последните детайли около предстоящия старт на „Рали България”  в петък, 18 юли.

Тази година се очаква 500 души да вземат активно участие в процеса по реализация и изпълнение на ралито. В сравнение с миналата година, когато са били 670 души. Тази година обаче е отпаднал етапът до Белмекен,.който е сред най– атрактивните, но скъпи отсечки. Ралито ще се концентрира основно на София област.  Включени са  14 специални етапа около самия Самоков.

От федерацията съобщиха, че тази година участие в ралито ще вземат 30 екипажа, което е доста добре за последните две години. Също така те изказаха специални благодарности на Община Самоков за съдействието.  Има шест екипажа, които са чуждестранни – Сърбия, Турция, Румъния и др.

В състезанието трите най-интересните части са – откриването, което ще е на 18.07 /петък/  от 19:30 на центъра, награждаването, което ще бъде отново на площада на 20.07 /неделя/ от 15:00 и специалният етап, който ще бъде на кръговото по пътя за Боровец. Пожарната, линейката и полицията ще бъдат на разположение и през трите дни.Също така 650 маршали ще отговарят за сигурността на зрителите по всички отсечки.

В сряда от 09:00  до  19:00 часа пилотите ще направят своите тренировки за опознаване на трасето. Те имат право да преминат всяка една състезателна отсечка само два пъти. В петък от 08:00 до 12:00 часа е техническият преглед на автомобилите, след което предстои Shakedown (окончателни настройки на автомобила). Състезателите, които ще участват за националният шампионат, ще направят своите тренировки в четвъртък от 09:00 до 18:00 часа.

Рали България е сред топ мероприятията, което ще се проведат  през това лято  в нашия град. Най-големият автомобилен форум ще предложи на всички любители на високите скорости, много адреналин и много атракции.  В събота вечерта ще се проведе награждаването на състезателите, които карат за националния шампионат от 21.30 на площада, а в неделя ще бъдат наградени тези, които се състезават за европейското рали трофи.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close