Седмицата

Преди Коледа

OLYMPUS DIGITAL CAMERAМКБППМН – Самоков

“Тиха нощ, свята нощ” с омайващо ухание на канела и сушени плодове, камбанен звън и една звезда високо в небето, оповестяваща раждането на Спасителя… Атмосфера, близка до приказка, в която се преплитат още белобрад старец, няколко елена, джуджета, домашен уют, топлина и много, много сняг.  Безброй детски очи са вперили поглед в безкрайната небесна шир, очаквайки светлата диря и вълшебния звън на коледната шейна…Истинска феерия на светлината – магия, наречена Коледа!

По повод на този невероятен празник, очакван с трепет и от малки и големи, Местната комисия за борба срещу протиообществените прояви на малолетните и непълнолетните при община Самоков поднесе изненада на малчуганите от града. В рамките на обявените от нея инициативи „Най-красивото Коледно украшение” и „Най-красивата Коледна украса на училище”, Снежанка и Главното джудже на Дядо Коледа – Добродушко, посетиха малките ученици от ОУ„Св.Св. Кирил и Методий”, НУ„Станислав Доспевски”, ОУ„Митрополит Авксентий Велешки”, ОУ„Христо Максимов” и НУ„Петър Берон”.

Навсякъде пратениците на белобрадия старец бяха очаквани с нетърпение и посрещнати с много усмивки и възторжени възгласи. Помощниците му пристигнаха при очакващите ги с надежда хлапета в празнично украсен файтон, теглен от кончето Хъкълбери, управлявано от елф – кочияш.  Във всяко едно училище те приеха лично коледните желания – писма на момиченцата и момченцата, написани с много любов до дългоочакваният гост, който всяка година долита при нас със своите елени от далечна Лапландия. С песнички дечицата поздравяваха Снежанка и джуджето и ги изпращаха с бурни ръкопляскания и възгласа – „Поздрави на Дядо Коледа, чакаме го!”.  Да, такива са децата – те вярват в чудеса! А най-подходящото време за сбъдване на последните е именно Рождество.

Тази малка приказка стана реалност с подкрепата на Община Самоков, езда и конен туризъм «Буч»в лицето на Огнян Стойчев, чаровната Йоанна Георгиева – възпитаничка на школата за актьорско майсторство към Читалище-паметник «Отец Паисий -1859» с ръководител Любослава Кьосева и малчуганът Вальо Димов, четвъртокласник в НУ «Станислав Доспевски».

Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните в Община Самоков пожелава на всеки един да запази детското в себе си и вярата в прекрасния утрешен ден! Бъдете здрави, щастливи и добротворни!

 

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close