Общество

„Празнуваме” с новото парче на Ангел и Гопето

За музиката, вкусовете, следите от ноти, ритъма и настроението

Анелия Балабанова

Ангел без Моисей, но пък с Георги Николов или просто Гопето от Самоков. Това не е случайност, предвид обстоятелството, че нашето момче Георги и познатият вече на Бг сцената Ангел са работили заедно и преди, а освен това ги свързва и приятелство.

Дуетната им песен „Празнуваме” е факт. За съвсем кратко време парчето успя да набере пауър и по този начин  да привлече десетки лайкове, отзиви и коментари в интернет. Ако се чудите как  – „музикален е пинизът”. Нещата  се случват някак от самосебе си когато пространството около теб е изваяно от ритми, звуци и мелодии. Същите те, които след това ще бъдат внедрени в поредния музикален проект. Въпросният продукт ще види бял свят и ако съответните предпоставки са налице може да се превърне в хит или поредната находка на родната сцена. Това е като да си уцелил шестица от тотото, но освен огромен късмет трябва да си достатъчно талантлив  и уверен в това, което правиш. Часовете подготовка, свирене и пеене също са от значение. Що се отнася до финалния продукт – в крайна сметка има различни  вкусове и предпочитания, но е важно личното удовлетворение.angel-gopeto

Музиката и аранжиментът на „Празнуваме” са на самия Ангел /Ангел Ковачев/, а над текста са работили заедно със самоковската следа Гопето. Клипът пък е дело на небезизвестния Радостин Събев – Шошо. Зад появата на парче като това стои трудът и на много други хора, които често остават в сянка. Георги Николов – Гопето има опит, освен това е фронтмен на собствена банда R.T.F, която има зад гърба си участия на различни сцени и няколко авторски парчета.

Какво трябва да направи един изпълнител, за си пробие път в челните места в родните чартове и класации? Или просто той и екипът му да създадат нещо, което с гордост да нарекат свое творение? Вижте още една гледна точка от разговора ни с Гопето и научете за някои неща „от кухнята” на музикалния бизнес.

Какъв път извървя, за да се стигне до участието ти в парчето с Ангел?

Аз съм фронтмен на банда, която се казва R.T.F. От две години се занимаваме по-интензивно с музика и свирим заедно. С Ангел бачкаме още от Х фактор. Помагал съм му за повечето текстове като „Кой ден станахме?”, „Черно море”, „Повече” и др. В общи линии ние сме много добри приятели от доста отдавна и това е просто естественото angel-cutразвитие на нещата.

Доволни ли сте от продукта, който се получи?

Да, определено. Удовлетворението е огромно. Стана точно така, както си го представяхме. Даже малко над очакванията ни, за което благодарим на Шошо – оператор и режисьор на клипа и на всички замесени. Шошо в момента е топ в България, най-добрият. Ние лесно стигнахме до него, защото и преди са работили с Ангел. Разбираме се чудесно с Шошо и резултатът е очевиден

Какви участия сте имали до момента, заедно с групата?

Изявявали сме се включително и на самоковска сцена. И в София доста често излизаме. Последно свирихме в Ловеч на Нова година. Бяхме във Видин през лятото, участваме в различни фестивали. Може би това парче с Ангел популяризира името Гопето като цяло, но бандата R.T.F. e ъндърграунд и свирим доста отдавна .

Има ли интерес към тази музика? В Самоков в частност, а и в страната?

Има. Най-вече от страна на определени групи хора. С Джами ми е следващият трак, който предстои да излезе съвсем скоро. Той е типичен денс хол изпълнител и е един от най-добрите в България. С него също сме забивали в Самоков мисля, че тук му се кефят. В града има хора, които слушат музика сходна с тази, която ние правим. Мисля, че повече участия, събития, дори фестивал в Самоков биха били супер за разпалване на младежки дейности в града ни. И да мисля, че ключът към това е музиката.

На какво разчитате като реклама, слушатели и фенове?Gopeto

На нищо не разчитаме. Правим нашите си неща. Отдавна вече сме излезли от графа хоби, защото има яко бачкане. Ние инвестираме доста и нещата са вече на по-високо ниво. Опитваме се да бъдем необременени от пазара и да правим нашите си неща, което според нас е смисълът да се събираме и да свирим, и това не остава не забелязано.  Радиата ги обиколихме, сега започваме телевизиите. Това, в което ние вярваме е, че пазарът е пренаситен от супер много пошла музика, която като цяло тийнейджърите я популяризират и създават впечатлението, че това е музиката на века и на сегашното поколение. Според мен не е точно така, защото гледанията в you tube  не са критерий за това какво се случва на българската сцена. Тя е много по-широка от една медия.

Няколко пъти стана въпрос за тийнейджърите. Това ли е вашата таргет групата към която сте ориентирани?

Не. Отдалечаваме се от тази група неволно.  Не че не бихме искали да им кажем нещо, не че не бихме искали да ги докоснем с музиката си, но като че ли не сме тяхното нещо. Може би говорим на различен език.

Кои са хората, които ви помогнаха „Празнуваме” да стане факт?

Биг Вла-KAHUNA CREATIONS, PUMA,RedBull,Община Правец Радостин Събев  – Шошо и всички, които участват във видеото.

Каква е следващата ви идея и следващата цел?

Може би ще се опитаме да пуснем няколко акустични парчета с R.T.F. Да ги запишем в студио, за да   представим бандата в най-прекрасната й светлина. Може би парче с друг мой приятел.

Към коя категория може да се причисли музиката, която изпълнявате? Къде е вашето място – като изпълнение, като жанр?

Като жанр ние сме хип-хоп, фънк, джази. Като място може би се виждам на фестивали, на живи участия.

Правите ли компромиси в името на това музиката ви да бъде чута от повече хора, да бъде разбрана?

Не съм сигурен, че компромис е точната дума. Мисля, че просто се съобразяваме с определени нагласи и предпочитания.  Ако ще правим компромиси те ще са по-скоро по отношение на визията и то е по-скоро консенсус с режисьора, отколкото компромис. Как се заснемат клипове, как изглеждат и какво точно се случва в тях, но това е креативен процес, в който всеки си има конкретна задача – когато има разминаване с нашите представи и тези на оператора или режисьора тук компромисът е въпрос на доверие.angel2

Връщайки се отново към Самоков, мислите ли за някакво по-мащабно представяне тук в града?

Нещо много интересно предстои да се случи. Това ще е през април месец. С Ангел ще свирим, с R.T.F… Планираме също така работилници по хенд мейд и графити и музика. Това ще са три работилници, които след като ги направим, ще направим фестивал, който ще е на центъра. Засега планът е това нещо да се случи април месец. Великденските празници и се надявам наистина да има заинтересованост от тийнейджърите. Всичко това е във връзка с проект, по който работим и който предстои да стане факт напролет.

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close