Регионални

Празничен маратон зарадва малчуганите по повод 1-ви юни

Анелия Балабанова

first-june2Незабравими изживявания за малки и големи предложи празничният маратон от събития за 1-ви юни. Още от сутринта в атмосферата витаеше някаква странна еуфория, която продължи и по време на организирания детски празник. Аниматорите бяха подготвили изобилие от игри и забавления за малчуганите. Имаше и фокуси, които момчетата и момичетата всячески се опитваха да разгадаят. Всички взели участие в игрите се подсладиха с лакомства, осигурени от „Си комерсиал 7”.

И това се оказа само началото. На обяд центъра на събитията се пренесоха на откритата нова интерактивна площадка в ОДЗ „Звънче – филиал” /8-ми март/. По този повод децата от детската градина представиха кратка празнична програма, посветена на Празника на детето и на безопасността на движението. Директорът на детското заведение М. Лухова поздрави присъстващите с празника и на свой ред благодари на общинското ръководство, че дворът на детското заведение е изцяло обновен с нови детски площадки, а сега и с площадка по безопасност на движението. Накрая малчуганите демонстрираха майсторско каране на тротинетки и велосипед, като разбира се спазваха правилата за безопасност. Интерактивната площадка е изградена изцяло със средства на Община Самоков, като асфалтовата настилка и оформянето извърши фирма “Бекастрой” АД, а маркировката постави звеното, ангажирано с тази дейност.

first-juneВ празничния 1-ви юни бяха открити и две нови детски площадки, които ще радват малчуганите през лятото. Построени са със собствени средства на община Самоков. Едното съоръжение се намира при бл. 5 в кв. „Самоково” и там освен детски кът за игра е оформена алея за каране на велосипеди и са поставени места за отдих. Като допълнение към пространството, общинското строително предприятие е извършило благоустрояване на пространството и са закупени нови пейки. Другата площадка се намира в кв. „Боричо”. И там са поставени нови съоръжения, обезопасени по европейски изисквания, оформени са кътове за отдих, околното пространство е благоустроено. В импровизираните програми по повод пускането на съоръженията в действие, участие взеха децата от ОДЗ „Самоково” и ОДЗ „Зорница”със свои изпълнения.first-june1

През целия ден въженият град „Рилко” в района на Туристическата градина предлагаше безплатни атракции за самоковските малчугани по повод празника.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close