КултураРегионални

Празник на самоковската книга в средата на декември

На 12, 13 и 14 декември /вторник, сряда и четвъртък/ във фоайето на Общинска библиотека „Паисий Хилендарски” от 16:00 до 17:30 ще се продават книги на самоковски автори, публикувани в последните години. Заедно с това ще се състоят импровизирани срещи с творците. През трите дни всички желаещи ще имат възможността да се запознаят с местните писатели, с тяхното творчество, да разговарят с тях, за да уловят светоусещането им. Последният ден, 14 декември от 17:00 часа, ще бъде направен панорамен преглед на самоковското творчество, което е доста разнообразно като жанр, тематика, език.

Идеята за този празник е на самоковските автори Зинаида Хаджимитова и Христо Христов, а подобно събитие, не е правено до момента на територията на града. Седмица преди Коледа може да изберете най-подходящия подарък за себе си или за някой близък и да се насладите на творчеството на местни автори.

Организаторите канят всички самоковски автори да донесат за продажба своите книги на 11 декември /понеделник/ от 16:00 часа в Общинска библиотека „Паисий Хилендарски”.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close