ОбществоРегионалниСамоков

Празник за децата в Самоков с вълшебства, риби и много емоции

Сдружение „За Самоков”  организира Фестивал „Вълшебствата на рибата и децата“, който се финансира по проект BG14MFOP001-4.057-0002-C01, процедура № BG14MFOP001-4.057 по мярка М05 „Съхраняване на местната идентичност чрез възстановяване, опазване и анимиране на културно- историческото наследство на територията на МИРГ Самоков“, финансиран по СВОМР на МИРГ „Самоков“, финансирана по Програма за морско дело и рибарство 2014-2020.

Празникът ще се проведе на 1 юни от 10.00 ч. в парк „Крайискърец” и ще зарадва децата на Самоков по случай Международния ден на детето. Организаторите са предвидили много забавления и предизвикателства за малчуганите. Голяма атракция ще бъде обучението по риболов, където майсторите на риболова от  сдружение „Зарибени” ще покажат как се поставя стръв, как се мята въдица и как се ловят рибки. За малките художници ще има арт работилница, където Ана-Мария Мехочева ще им помогне да изразят творческите си заложби върху бялото платно. Г-жа Елена Сердарева, преподавател в Гимназия по туризъм – Самоков, заедно със свои възпитаници ще научи любителите на кулинарното изкуство да приготвят различни вкусотии от риба и рибни продукти.  Любознателните  ще намерят своето поле за изява на „Зоната за умници”, където ще се проведе забавна викторина.

Празникът няма да е празник без парти и забавни игри. С тази задача са се заели аниматори – пирати, които ще осигурят много приключения за присъстващите. А вълшебствата на празника ще бъдат доставени с любезното съдействие на МАГ Икар. А уморените от игри и забавления, ще могат да отдъхнат в кинозоната с прожекции на филми с морски вълшебства. Празникът ще завърши с исторически поход до Самоковото, където Ваня Вукова от Туристическия информационен център ще разкаже за произхода на името на Самоков и децата ще се запознаят с функционирането на Самокова.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close