ЗлободневноРегионалниСамоков

Право на отговор: „Обвиненията на жалбоподателите към имота ни в Райово не отговарят на истината“, заяви собственикът

“Самоков 365”

На редакционната ни поща пристигна отговор на материал, публикуван в сайта ни вчера /08.07.20 г./ със заглавие: “В Райово на бунт срещу разрушена чешма и инфраструктура покрай новостроящ се имот”. Писмото е от собственика на имота Десислава Попова. Публикуваме без редакторска намеса правото й на отговор като засегната страна по темата.

Във връзка с отправените грозни и напълно неверни обвинения, като собственик и засегната страна, съм длъжна да запозная хората с действителните факти и събития от първо лице – собственик Десислава Попова.

На първо място искам да кажа, че за съжаление и в днешно време кметовете все още са това, което бяха. Непристойно е за един улегнал човек, който претендира, че е заслужил обществената си позиция за втори мандат да се държи толкова непрофесионално и със сигурност не в името на добруването на своите избиратели. Този човек напълно абдикира от своите задължения, кметски и човешки, когато миналата година в нашия имот имаше сериозна авария, превърнала няколко десетки квадратни метра в блато, размножително леговище за безброй комари и жаби, от които се оплакваха местните жители, също участници сега в подписката.

Позицията на господин Васил Васов тогава беше – „Няма пари, трябва да ги извадя от джоба си!“ Въпреки това месец по-късно, явно в джоба му се намериха пари за нова спирка в селото, тъй като предстояха избори. Ние не сме участвали в избори и дадохме 5000 лв. лични средства, за да оправим тази, засягаща всички авария – това действително можеше да пресуши уличните чешми.

Въпросният отводнителен канал категорично НЕ минава през нашия имот, а ако някой има претенции към него, мога да го посъветвам да се обърне към ВиК, за да получи компетентен отговор по темата.

Водохващането от собствен водоизточник /каптаж Стубела/, е с непроменени параметри и същото захранва още 2 чешми 20 м. по-надолу от нашия имот. Те текат целогодишно и отказвам да приема, че ние сме виновни за безводието в селото. Всеки, който е толкова загрижен за общото благо е свободен да направи добро на съселяните си и да изкара тръба пред своята ограда. Всички ще са му благодарни и ще го споменават дълго.

Категорично заявявам, че няма разрушена инфраструктура – има положена стара асфалтова настилка, която е била разкопавана многократно от местните жители по неясни причини и едва ли са искали разрешение за тези си действия от община и кметство. За разлика от тях, ние имаме разрешително за прокопаване от община Самоков и платен депозит,з а да имаме законово право да захраним имота с вода.

Също така, въпросното стесняване на уличното платно е направено преди много години от самите жалбоподатели и живущи и към момента там, които са в нарушение от тогава, но никой не им е потърсил сметка за това, господин Васов също. От нашето собствено лице на имота, съвсем доброволно и изначално сме отстъпили с цели 50 см, това са повече от 40 м в дължина, всеки може сам да пресметне колко квадратни метра, а не сантиметри, ние ПОДАРЯВАМЕ на общината и живущите.

Последно искам да кажа, че е добре човек първо да види гредата в своето око, преди да гледа към сламката в чуждото. На никого нищо не сме взели, нито сме влезли в собствеността му и не разбирам защо някой иска да сложи ръка на нашата?!

Ние сме традиционно младо семейство, което иска да внесе малко живот и смях в едно българско село, което обичаме. Надявам се, че там все пак живеят и добри хора, които ще го оценят  по сърце.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close