Политика

ПП ГЕРБ с дарение

gerb darenieПресофис ГЕРБ

Групата за здраве и дълголетие към самоковския клуб “Аполон”, която има над 30-годишна история се готви за Зоналния преглед в Казанлък на 28-ми и 29-ти май. В новата композиция 30 жени, облечени в бяло и с прошарени коси, с бели гълъби в ръце искат да си припомнят детството, да помечтаят и полетят …

Техен ръководител, изцяло безвъзмездно, вече повече от 15 години, е Ваня Димитрачкова. Два пъти седмично нашите съгражданки, усетили положителното въздействие на движението върху своето здраве, както и социалните, дори приятелски контакти, които гонят самотата, внасят разнообразие и осмислят многото свободно време.

В България тези групи непрекъснато се множат. Чрез тях, успоредно с целогoдишните занимания с физически упражнения, се развива богата и разностранна културна и туристическа дейност сред възрастните хора, която ги предпазва от изключително вредните социална изолация и депресия. Всички те са обединени от БФ Ветерани – спортисти – без аналог в света.

За трета поредна година ПП ГЕРБ дарява на тези дами с младежки дух средства, за да могат да участват в годишните прояви.

Съгласно Наредбата за разпределяне на общинската субсидия, клубовете, които имат предимно социални функции, работят с деца или възрастни, не развиват състезателна дейност или нямат класирания в състезания от вътрешния календар, които им носят точки, получават до 0,5% от общата сума, предвидена за спорт в годишния бюджет. За 2015 година 7 клуба получиха по 830 лв, включително и „Аполон“. Това е крайно недостатъчно за тях, поради което винаги разчитат на други финансови благодетели, които да им помогнат… Ако се намерят още такива, те ще могат да се включат и в направление “Спорт”, което провежда две Държавни първенства – във Варна по гимнастика и в Китен – по плуване, лека атлетика и петанк.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close