Политика

ПП ГЕРБ-Самоков – Образованието е приоритет за нас, трябва да е приоритет и за обществото

снимка 1ПП ГЕРБ-Самоков проведе среща-разговор с десетки учители от общината. Поводът беше Международният ден на учителя, а официални гости на събитието бяха г-жа Милена Дамянова – председател на парламентарната комисията по образование, народният представител от ГЕРБ – Ирена Коцева и Венета Галева – кандидат на ГЕРБ за кмет на Самоков, заедно с голяма част от колегите им – кандидати за общински съветници.

Г-жа Дамянова изказа искрена благодарност към преподавателите за това, че в днешните тежки за професията моменти те продължават мисията си и я изпълняват така всеотдайно и отговорно. „В такива моменти винаги си спомням моите учителски години с умиление и това ме кара да съм горда с професията ни. Благодаря ви, че не се октазвате. Благодаря ви като колега, като родител и като гражданин“ – сподели още Дамянова. Тя поясни и моменти от новия Закон за образованието, за чието изготвяне тя има основна заслуга. Г-жа Дамянова пожела на всички да участват в доразработването му с реални и прагматични предложения, каквито са давали по време на активното си участие в кръглите маси при изработването му.

Г-жа Ирена Коцева също поздрави колегите си с празника, като сподели своята увереност, че те отново ще подкрепят на 25-ти октомври с № 21 в бюлетината Венета Галева – кандидат за кмет на община Самоков и екипа й от листата за общински съветници, защото винаги са изпълнявали ангажиментите си пред тях. „Надявам се да подкрепите Венчето, защото тя е прекрасен човек и професионалист, на който може да се вярва. Подкрепете я, за да има едно по-добро утре за нас и нашите деца“ – допълни тя.

Учителите бяха поздравени и от Венета Галева, която им пожела много здраве и успехи, за да продължат да утвърждават профсията си като най-важната житейска мисия. Тя се спря на отделни моменти от предизборната си програма, като акцентира върху въвеждането на дуалната система, преминаването към делегирани бюджети в детските градини, изграждането на младежки център за занимания по интереси и др. „Вече водим разговори за реално отваряне на колеж по туризъм в Самоков“ – завърши Галева.

Следващата голяма среща, която ГЕРБ-Самоков организира и за която вече има голям интерес ще бъде на 12.10.2015г. с представители на бизнеса.

Време е!

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close