Седмицата

По следите на безхаберието

pytПътищата из самоковско са заприличали на швейцарско сирене и това е общоизвестен факт. Участъците, които се поддържат от Общината имат що-годе приличен вид. Обновяват се периодично за разлика от републиканските трасета. Вече ви запознахме с проблемите в Говедарци. Хората от селото готвят протести заради лошото състояние на пътя за Мальовица, който е надупчен до неузнаваемост.

В официална информация по повод публикацията се казва, че Агенция „Пътна инфраструктура” предприема необходимите действия за подобряване безопасността при пътуване, в съответствие с финансовите ресурси, с които разполага.

„И през тази и през миналата година ОПУ-София вложи в дейности по текущ ремонт и поддръжка на път III-6206 Самоков – Говедарци – Мальовица около 16 000 лв. През 2013 г. по пътя са извършени: изкърпване на асфалтобетонова настилка, почистване на банкети и канавки, ремонт на еластични огради и парапети на мостови съоръжения, кастрене на храсти и дървета в близост до пътното платно, за да се гарантира по-добра видимост и да се повиши безопасността на движението”. Това накратко е коментарът на Агенция „Пътна инфраструктура”

С две думи, не се предвижда извършването на рехабилитация на пътя, поне на този етап. При осигуряване на финансов ресурс ще се пристъпи към основен ремонт на пътния участък.

Това по никакъв начин не спестява главоболията на хората, които всеки ден минават оттам, чупят си колите и на тези, чиито бизнес зависи от адекватното справяне със ситуацията. По всичко личи, че дежурното оправдание, свързано с липса на пари, този път няма да мине. Хората са решени повече от всякога да търсят изход от омагьосания кръг, в който са попаднали. Целта на този етап е да съберат достатъчно съмишленици и съпричастни към каузата. Дали това ще стане, предстои да разберем на 7-ми септември.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close