ЗлободневноРазвлеченияСамоков

По своя инициатива от ОбУ „Неофит Рилски“ тестваха целия си колектив

Анна Манова

Ръководството на обединено училище „Неофит Рилски” е закупило със средства от бюджета на училището бързи тестове. Те са направени на два етапа през изминалата седмица. Тествани са общо 104 души педагогически колектив и персонал на учебното заведение. Всички проби са отрицателни.

Инициативата е във връзка с предвиденото лятно обучение на деца, които не са се включили в онлайн обучението. По думите на директора Мариана Солунска дистанционното обучение е преминало много добре и са обхванати възможно най-много деца. В процеса са взели участие и здравните медиатори.

„Лятното обучение не е само за тези, които не са се включили активно до този момент в обучението. А е и да се помогне на възможно повече деца да не изостават. Работата на колектива и дежурните учители ще продължи през цялото лято до 14 септември. Радващо е, че нямаме заразени колеги. Това ще даде сигурност на родителите, за да са спокойни и да изпратят децата си в училището, за да приключат успешно учебната година“, сподели директорът Солунска. Тя допълни, че се усеща притеснение от страна на повечето родители, защото има болни в града  и такива под карантина и в Седми квартал.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close