ЗлободневноОбща категорияРегионалниСамоков

По пътя за с. Гуцал мантинели, знаци и маркировка – няма!

Самоков 365”

По пътя за самоковското село Гуцал мантинели, пътни знаци и маркировка – няма. Този пътен участък е един от най-натоварените. А липсата на сигнализация е предпоставка за тежки инциденти. След обилните дъждове тази пролет растителността около мантинелите е толкова голяма, че те въобще не се виждат. Храстите са прораснали около тях и дори скъсяват шосето.

През 2009 година пътят по посока на село Гуцал бе завършен. Той е общински и не влиза нито във второкласната, нито в четвъртокласната пътна мрежа. Построен е със заем от страна на Община Самоков, който бе възстановен. От пускането му не е полагана нова маркировка, не са възстановявали мантинелите и светлоотразителите по тях. Ограничителните знаци, отговарящи на техническата спецификация на положения асфалт, по който е сключен договор за европейско финансиране и програма за селските райони, които не допускат преминаването на транспортни средства над 10 тона, липсват или са премахнати. Знаците, които ги има са облепени отгоре, което също е нарушение. По този начин шофьорите не могат да се ориентират.

По думите на живеещите в село Гуцал при провела се преди време среща с кмета Владимир Георгиев е поет ангажимент за почистването на пътния участък, поставяне на табели и маркировка. Такива дейности бяха реализирани от страна на Община Самоков и до известна степен бяха предприети мерки. Но падналият сняг след мероприятията попречи на продължаването на поетия ангажимент.

Хората в село Гуцал се интересуват кога ще бъде продължено възстановяването на пътя, защото инцидентите там продължават. Обяснението, което са получили от страна на общинското ръководство са, че се очаква нова програма за наемане на хора по Оперативна програма за временна заетост. Очакванията им са това по-скоро да се случи, защото се касае до всички, които пътуват по този път ежедневно.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close