Обща категорияРегионалниСамоков

По предписания на общината бяха заградени и обезопасени частни терени

Металната конструкция на частния терен при моста на болницата е премахната. Загрозяващото капанче бе демонтирано и махнато от частния имот, след направени предписания от Общината.

Предписания се направиха и на собствениците на имот, намиращ се срещу Девическия манастир „Покров Богородичен”, който бе разграден и запустял. Дворното място вече е заградено и обезопасено. Обезопасен е и имот в централна градска част, намиращ се на ул. „Житна чаршия”. По този начин се решава проблем с имотите, чиито собственици са ги изоставили неизползваеми и в неугледен вид.
През тази година три постройки в центъра също бяха премахнати, тъй като представляваха опасност от срутване и бяха в занемарен и неугледен вид – сградата на бившия ловно-рибарски магазин, запустяла постройка срещу бензиностанцията на „Лукойл” и част от сграда, в близост до общинския пазар. Постройка с метална конструкция в двора на ПГ „Константин Фотинов” също бе премахната заради загрозяваща визия и представляваща потенциална опасност. Комисия от експерти непрекъснато извършва оглед и реагира по сигнали, като след проверка предприема предвидените в закона действия.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close