ОбществоРегионалниСамоков

По междублоковите пространства си личи отношението на живеещите там

Анна Манова

Междублоковите пространства често са обект на дискусия по отношение на поддържането им. Винаги има някой, който иска да му е чисто и спретнато и друг, на който това не му е приоритет и махва с ръка, защото е общ ангажимент.

Но добрите примери се виждат, личи си когато са положени усилия, засадени са цветя и е чисто. Такова е и пространството около бл. 18 в кв. „Самоково“. Това е видимо за всеки, който минава оттам. В поддържането на общите части се включват все повече хора, разполагащи с повече свободно време около извънредното положение. Южната страна на бл. 18, която беше занемарена, е облагородена, засадени са лалета и гладиоли. Посадени са овошки, поддържа се жив плет и малка градинка. Подставена е й табела: „Не изхвърляйте боклуци в тревата!“, която да напомня на минаващите, че контейнерите са за тази работа, а не междублоковите пространства.

Но това, което тревожи част от поддържащите е, че когато се косят общите площи в квартала това около бл. 18 е подминавано от страна на служителите на Община Самоков. По думите на живеещите там, те многократно са молили служителите да косят и при тях, но без резултат. Истината е, че е окосено около намиращата се в близост спортна площадка и до бл. 17, но при бл. 18 – не. Хората остават в недоумение защо това се случва и напомнят, че и те плащат данъци в тази община.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close