Регионални

По Великден самоковски фирми и Общината развързаха кесиите

Анна Манова

10_bigНаистина Великден е специално време от годината, в което се случват чудеса. Отваряме сърцата си за доброто. Може би за малко, но все пак е хубаво да знаем, че е било. Пример в това отношение са и някои работодатели в град Самоков, които са решили макар и еднократно, да доставят малко радост на служителите си.

Един жест, а всъщност знак да уважение към хората, които са работили за даденото учреждение. Така инж. Петър Георгиев, ръководител на една от най-големите фирми в Самоков, засвидетелства своето уважение към бившите си служители, които са се пенсионирали, но са имали стаж от около 5 години в „Самел 90”. За Великден Георгиев отдели по 30 лв. за тези хора, за да може да се усмихнат на празника. Сумата не е важна, по-важен и достоен за уважение е начинът на работодателя да благодари на своите бивши служители, благодарение на които фирмата е вървяла и върви напред и се развива.

si-komersialОбщина Самоков, която си остава един от най-големите работодатели, също зарадва служителите си с допълнителни суми към обичайните възнаградения. Което си е един добър стимул на фона на трудните времена, в които живеем и минималните заплати, с които се свъразват двата края. Не е тайна, че за града сумата от 400-500 лв. е висока заплата. Предвид, че минималната работна заплата е 420 лв., това си е чисто оцеляване на ръба на мизерстването. Така, че поне едни 200 – 250 лв. отгоре си е добър стимул, макар и еднократни.

Фирма „Си комерсиал 7” също се сетиха за своите бивши служители, тук обаче поводът е Гергьовден. Собственикът на фирмата Сотир Немов е предвидил надбавки на стойност от 50 лв. на своите бивши служители, които са се пенсионирали и са работили минимум 2 години в предприятието. Изплащането на сумата става срешу лична карта в периода 03-05 май.

Това са едни много приятни примери. Дано тази практика зачестява и чудеса във възнагражденията да не се случват само по Великден!

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close