ЗлободневноОбществоРегионалниСамоков

Почистени са нерегламентираните сметища около село Говедарци

Анна Манова

Завърши почистването на нерегламентираните сметища на територията на село Говедарци. В рамките на една седмица бяха изчистени местностите „Лакатица” и „Алиница”, както й площите около реката. В момента там са поставени информационни табели, на които е описано, че съответните места не са сметища, а глобата за всеки нарушител е в размер на 2000 лв.

Оказа се, че хората доста често изхвърлят всякакви видове битови отпадъци сред природата. Сред тях са хладилници, печки, дивани. По думите на кмета на селото Лорита Христова дори ден след почистването на някои от местата вече се мъдрели ненужни стари телевизори. Но по-важното, на което акцентира тя е, че със сумата, дадена за почистването може да се направи една цяла улица в селото. И че всичко опира до самосъзнание, което видимо липсва и е от джоба на данъкоплатците.

Изхвърлянето на отпадъци на нерегламентирани места е проблем, който датира от много време и не намира трайни решения. В случая в Говедарци ще бъдат монтирани камери, за да може да се преустанови тази порочна практика, а сигнали за нарушения могат да бъдат подавани на кмета Л. Христова.

„Призовавам жителите и гостите на село Говедарци да опазват красивата ни природа, за да не се превърне цялата долина в поредното сметище. Уведомявам Ви, преди да изхвърлите всичко ненужно от дома си, помислете какво ще ни струва едно ново почистване, колко средства и усилия са нужни за да опазим селото и околността чисти и дали с тези средства вложени в извозването на вашите ненужни вещи, би могло да се направи нещо полезно за селото. Помислете преди да замърсявате!”, апелира кметът на Говедарци Лорита Христова. И допълни, че всички по-обемни неща от бита, от които жителите искат да се отърват могат да поставят до контейнерите, а след това те ще бъдат извозени.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close