ОбществоРегионални

Поход до Рилския манастир за 55-годишнината на „Самел 90” АД

Самоков 365

Тази година „Самел-90“АД чества 55 години от създаването на фирмата с начално име „Радиозавод-Самоков“, което все още се споменава от по-възрастните самоковци. По този повод в периода 10-11 август 2019 г. в дружеството е  организиран спортен поход до Рилския манастир с два лъча – пешеходен и моторизиран и комбиниран с тържествен молебен за здраве и освещаване на икона на св. Иван Рилски. Иконата е специално рисувана за юбилея и е дело на местната художничка Албена Керефеина.   

В похода се включват около 75 участника. За маршрут през Рила планина е избран Кайзеровия път на княз Фердинанд от с. Говедарци до светата обител. Организатор на похода е инж. Мая Малканова, която освен че е мениджър на ERP система в Самел-90 АД е и голям планинар, а от две години и състезател по планинско бягане.

След нощувката на Кирилова поляна, в неделя сутринта на 11 август, групата планинари – ентусиасти се включва към другата група от „Самел-90“, работници, специалисти и ръководители, дошли за организирания тържествен водосвет за здраве в манастира и освещаването на иконата на Св. Иван Рилски, която в момента е заела своето място в изложбената зала на дружеството. В светата Рилска обител водосвет за здравето на хората и успехите на фирмата  е отслужил архимандрит Варлаам.

Снимките са на Пламен Лобутов, който също е служител на “Самел 90” АД.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close