ЗлободневноРегионалниСамоков

Потрошена лампа в центъра предизвика бурен дебат в социалната мрежа

Анна Манова

Потрошена лампа в центъра на Самоков предизвика бурен дебат в социалните мрежи. Инцидентът се е случил в късните часове петък срещу събота, а снимки и коментари веднага се появиха в групата „Забелязано в Самоков“.

Лампата се намира в близост до ГУМ и е потрошена на две части. Предполага се, че е блъсната с лек автомобил, поради причината че са се извадили и част от плочките около нея. Потърсихме за повече информация началника на РУ – Самоков Васил Попов, който подчерта че се работи по случая и не даде конкретика за проявата – дали е вандалски акт или ПТП. Оказва се, че именно в тази част на града няма камери, ще се гледат тези от намиращата се в близост банка.

От общинска администрация подчертаха, че лампата ще бъде отремонтирана, няма да бъде закупувана нова. Тези осветителни тела са част вертикалната планировка около Голямата чешма и са монтирани през ноември месец 2014 година. Една такава лампа е на стойност от 2508, 80 лв. с ДДС, като в сумата се включва доставка и монтаж. Част от лампите са дарени от фирма „Геотехмин“. Припомняме, че през август месец тази година 80 стълба бяха обработени срещу корозия, ръжда и рекламни материали. По думите на общинското ръководство тази дейност влиза в горната сума.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close