Спорт

Поставихме началото на новия рали сезон

ralisprintВ събота вечерта в Арена „Самоков” официално беше открит новият рали сезон с най-новото за Самоков рали – Ралиспринт. Такъв тип състезания за рядкост все още, но това не пречи те да бъдат изключително атрактивни и завладяващи.

Откриването на Ралиспринт Самоков събра на едно място състезателните екипи, самоковските депутати – Ирена Коцева и Александър Методиев, зам.-кметовете на община Самоков, председателят на БФАС Радослав Козлеков и гостите, дошли да видят на живо някои от най-добрите рали състезатели.

Благословия и късмет на състезателите пожела отец Георги Николов, а мажоретният състав при Читалище-паметник „Отец Паисий-1859” допълни официалната атмосфера с изпълненията си.

Радослав Козлеков изрази общото намерение на Федерацията да проведат ралито в наистина зимни условия, но топлото време е променило плана им. Въпреки това стартът няма да бъде отменен. Той е доволен от доброто сътрудничество със самоковска община, която в лицето на кмета Георгиев, е готова винаги да бъде домакин на подобни форуми. Доказателство за това е стартът на Рали България, който беше в нашия град. Тази година през юли отново ще бъдем в центъра на автомобилното внимание, защото Рали България пак ще започне от центъра на Самоков.

Стартът е насрочен за неделя в 9.00 и обхваща отсечката Бели Искър – Боровец. Награждаването ще бъде в 16.00 часа в Арена „Самоков”.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close