ОбществоРегионалниСамоковСпорт

Поставиха началото на нов Тъч клуб в Райово

„Самоков 365“

Нов спортен клуб основаха жителите на самоковското село Райово. Това е Тъч клуб, а създаването му бе подкрепено от Българския Тъч клуб в страната и е един от първите, намиращ се извън столицата.

„В спортно отношение в миналото в селото е бил развит предимно футболът, Красноречив факт е наличието на две футболни игрища, на които са се играли доста паметни мачове“, споделя  един от „виновниците“ за създаването на новото начинание Борислав Пейчинов.

Той допълни, че за първи път вижда Тъч по време на благотворително събитие на Краси Георгиев в рамките на Европейската седмица на спорта 2020, на стадион Раковски.

„Заинтригувах се и потърсих повече информация. Социалният му характер, възможността да играят лица от всички възрасти е подходящо за малки общности като нашата. Това е едно ново начало за всички нас“, допълва Пейчинов.

Тъч (Touch), известен още като тъч футбол или тъч ръгби е бърз, умел и вълнуващ спорт, който помага да срещнеш нови хора и да си част от нещо, което може да продължи през целия ти живот. Спортът произлиза от ръгби, където е част от тренировъчния процес, а през 60-те години на 20 век в Австралия се формира като самостоятелен спорт и бързо става популярен по целия свят.

България е член на международната федерация по тъч (FIT) и в страната ни вече има сертифицирани треньори, което е добра база за развитието му. Практикува се в повечето ръгби клубове в страната, а от днес вече има два изцяло Тъч клуба: Серди Тъч в София и новият в с. Райово

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close