Седмицата

Посрещаме празниците със засилени мерки за сигурност

krimi 2В оглед безопасността на жителите и на гостите на Самоков, от полицията предприемат действия, които ще осигурят общата безопасност. Особено внимание се обръща на курортите Боровец и Мальовица.

Внимание се обръща на търговските обекти, където по всяка вероятност ще има засилен финансов поток. Важно е парите да бъдат съхранявани сигурно.

През всички почивни дни има дежурни групи, за да не се нарушава работата и да се осигури сигурността на хората, особено по опазването на домовете при продължително отсъствие. От МВР съветват при пътуване за по-дълго време по празниците да не оставяте домовете си без надзор и да не се оставят ценности и големи суми пари. При забелязване на нарушения и извършвани престъпления да се сигнализира своевременно на телефон 112. 

Служителите на КАТ- „Пътна полиция” ще работят повече превантивно, отколкото наказателно – заяви началникът на РУП – Самоков – Георги Тодоров. Ще предупреждават за заледени участъци, за трудно проходими райони, ще предприемат действия по подпомагане на пътното движение, ако има задръствания, особено в Боровец.

26 са командированите полицаи от управления от страната, шестима от местното управление, а служители на Областна дирекция на МВР ще оказват методически контрол. Правят се проверки на хотелите, нощните заведения, търговските обекти. Успоредно с това се реализират и съвместни проверки с Група “Миграция” относно незаконно пребиваващи лица на наша територия.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close