Обща категорияОбществоРегионалниСамоков

Поредно признание за Диана Чаушева – второ място от Международния музикален конкурс GLORY

Анна Манова

Талантливата малка музикантка Диана Чаушева получи поредно признание в началото на октомври. Този път отличието е от Международния музикален конкурс GLORY, със седалище Лондон, Англия.

Диана е получила индивидуална покана за участие в конкурса, който тази година се провежда за първи път, но с идеята да се превърне в традиционен. Той е за млади изпълнители и музиканти от всички държави. В него могат да се включат участници между 7-26 години, разделени в пет възрастови групи. Международният музикален конкурс GLORY e разделен в четири основни направления – Барок, Класика, Романтизъм и съвременна музика. Участието и записването на музикантите и изпълнителите става електронно, чрез запис на индивидуално изпълнение, което отговаря на съответните изисквания на организаторите. Приетите заявки са разгледани от 17.08-31.08.18 г. Гласуването се осъществява отново онлайн от конкурсна комисия от професионалисти, жури от студенти, като включва и гласа на публиката. Всичко това се случва по електронен начин на базата на независима точкова система. А събраният общ брой точки /те са от 10, 8, 6, 4, 2 точки/ се разделя на три. По този начин се получава средният резултат на изпълнителя и съответно класирането в отделните категории.

Диана Чаушева е избрала да се включи в направление Романтизъм, в първата възрастова група 7-10 години. Тя се е спряла на Пабло де Сарасате и „Интродукция и Тарантелла”, в изпълнение на виола. Нейният сумарен резултат е 8.50, което автоматично я класира на второ място в категория Романтизъм в първото издание на Международния музикален конкурс и на второ място по гласове на публиката. Освен това Диана е поканена и като част от журито и е оценявала деца в изпълненията им на цигулка. Класирането и наградите са обявени на сайта на конкурса навръх 1 октомври – Международния ден на музиката и поезията. Това е пореден повод за гордост и интернационално признание в музикалното семейство на талантливата Диана Чаушева.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close