Култура

Поредна лятна премиера направи театралната трупа на МТС / галерия – снимки/

Анна Манова

Стана традиция в разгара на лятото Младежката театрална студия към читалище – паметник „Отец Паисий – 1859” да радва самоковската публика с нова премиера. Този път режисьорът Васил Михайлов се е спрял на комедията „Актриси” по текст на Румяна Капинчева, в която взеха участие няколко нови млади попълнения. За сценографията и музикалната картина се беше погрижила хореографката Ралица Стоянова, която се представи и като главен действащ персонаж. В комедията участваха Миролюба Ташева, Павел Николов, Натали Веселинова, Габриела Гребенчарска и Любомир Йорданов.

Комедията „Актриси” е развлекателна и ненатоварваща постановка в синхрон с горещите летни дни. Премиерата й се състоя пред почти пълен салон на 4 август /петък/, а входът беше с покани. В постановката става дума за срещата между минало и настояще, за мечтите и тяхната реализация, за очакванията и надеждите, за тоталното разминаваме между младото и старото поколение. На сцената си дават среща популярни от близкото минало актриси, имащи зад гърба си роли в българското кино, което обаче се оказва непознато за младите. Новото поколение е със самочувствие, живее в дигиталната ера и се интересува от тотално различни неща. А популярните в миналото актриси са се реализирали на различни поприща, едната е станала заместник – кмет в сферата на културата в малка провинциална община / роля, изпълнявана от Миролюба Ташева/, а другата е заминала за чужбина да търси своето щастие, но е работила не по професията си, а като крупие /образът на Ралица Стоянова/. Но и двете мечтаят все още за нови роли и нови сцени на изява. Около разговорите им се завърта цялата комедия и съответно различията в разбиранията пораждат комичните ситуации, развиващи се в едно арт – кафе.

Пиесата „Актриси” можете да гледате и на 7 август / понеделник/ от 19:00 часа в салона на читалище – паметник „Отец Паисий – 1859”. Входът е с покани, които можете да получите на място в читалището.

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close