Спорт

Пореден успех за Вики Гончева – първо място в Пампорово

Анна Манова

Самоковската байкърка Виктория Гончева направи поредно отлично свое представяне като се класира първа на Pamporovo Bike Fest.

Състезанието се състоя на 22-25.06.17г. във Вело парк Пампорово, като тази година спортното събитие е обединило сили със съседно Чепеларе и за момента е най-големият парк за планинско колоездене на Балканите. На Pamporovo Bike Fest освен дисциплината „спускане”, в която се състезава нашето момиче, се проведоха и стартове по four cross, което е доста атрактивно за проследяване. По този начин Пампорово официално се завърна в календара на Международния колоездачен съюз, което означава, че първите трима с най-добро време получават точки не само за българската ранглиста, но и за световната. Точно това засилва конкуренцията, като в състезанието участие са взели колоездачи от Гърция, Македония, Румъния и Англия.

Самоковската надежда Гончева успя да запише много добро време и резултат, въпреки физическата си отпадналост преди и по време на самото състезание, което я кара малко преди старта да застане неуверена в себе си. Но спортният дух и мобилизация, както и желанието за добро време дават сили на нашето момиче. „Чувствах се ужасно и до последно не знаех дали ще карам, защото имаше голям шанс да падна и да се контузя. След дълги размисли и много изпити лекарства, доста несигурна, се качих на старта. Някак успях да се събера и да сляза цяла до долу, и то с едно доста добро време. Повечето мъже ги бях била. Както грееше слънце и всичко вървеше по план, изведнъж за финалите заваля порой. Трасето беше меко казано ужасно. Аз стартирах първа от всички категории и за мен се хлъзгаше най-много. Едва карах надолу, но отново дадох добро време, което повечето момчета отново не успяха да подобрят. Трасето беше меко казано ужасно. До миналата седмица бях на състезание от доста висок кръг. И дори там трасето не беше толкова технично. Определено съм доволна от класирането и времето, което дадох. Със сигурност можех още по-добре. Въпреки трудните участъци и метеорологичните условия наистина много се забавлявах по трасето! Обичам предизвикателствата, защото когато постигнеш нещо то ти носи удоволствие!”, каза за „Самоков 365” Вики.

Следващото състезание е на 01-2.07.17г. в Осогово, Кюстендил.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close