Криминални

Пореден екшън с нападнати горски. Конфискуваната кола – нарушителите си взели обратно

gola-sechwww.uzdp.bg

Пореден случай на саморазправа с горски служители на Югозападното държавно предприятие от системни нарушители е извършен преди дни в района на самоковското с. Ново село. При проверка след подаден сигнал за незаконна сеч и транспортиране на дървесина служители на „ДГС Самоков” забелязват автомобил марка „УАЗ”, управляван от лица от ромски произход. При опит да бъде спрян, водачът отказва да се подчини и тръгва да бяга в посока към Самоков.

След подаден сигнал до РУ на МВР в града на място незабавно се отзовават полицейски служители. При проверката се установява, че в автомобила се транспортират 2 пространствени кубически метра букови дърва за огрев, без превозен билет и без контролна горска марка.

Служителите на „ДГС Самоков” са се разпоредили автомобилът да бъде задържан, а на лицето, което го управлява, да бъдат съставени актове за констатираните нарушения на Закона за горите. Докато транспортират превозното средство до двора на стопанството, проверяващите са били засечени от два автомобила. При създалата се ситуация задържаните успяват да избягат, а горските служители са нападнати от събралата се вече тълпа и изхвърлени от конфискувания автомобил.

Инцидентът на територията на „ДГС Самоков” е поредният за саморазправа с горски служители от страна на системни нарушители. Заради безнаказаността на бракониерите посегателствата в района са ежедневие и отдавна са се превърнали в рецидив.

От началото на годината към момента за констатирани нарушения по Закона за горите на територията на „ДГС Самоков” са съставени 198 акта. Задържани са 24 куб. метра строителна дървесина, 17 пространствени куб. метра дърва, 5 МПС, 2 каруци и 4 моторни триона. 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close