Самоков

Поправят счупените мостчета по пътя за Лаго

„Самоков 365”

Туристическата градина и парк Лаго са едни от обичаните дестинации за разходка и почивка на самоковци. Още с лекото затопляне на времето повечето хора се впуснаха в отдих в тези местности, край река Бистрица. По-бдителните от тях обаче сигнализираха, че дървените мостчета над самата река, водещи в парк Лаго, са в изключително лошо състояние. Вероятните причини са климатичните условия – тежката и студена зима, пълноводието на реката, както и намесата на хората.

След показването на редица снимки на счупените мостове и подаването на сигнали към Община Самоков, от 21 март беше започнат ремонта им. С него се захвана Общинското строително предприятие. Най-сериозни поражения имаше мостът, който свързва Туристическата градина с парк Лаго. Миналата година едната част от моста беше повредена и своевременно ремонтирана. Тази година започна ремонтът на другата част, която се счупи след зимния сезон. Подменя се изцяло дървената конструкция, а горната част на моста, която е запазена, ще бъде монтирана отново. Предвидени за ремонт са и останалите два пешеходни моста по поречието на Бистрица, като ще бъдат укрепени, а където дървената конструкция е компрометирана – ще бъде подменена.

Припомняме, че общината кандидатства с проект за изграждане на екопътека, която да започва от Туристическата градина, през парк Лаго да стига до Чакъровите поляни и Шишманово кале. В проекта се предвижда, освен оформяне на пътеката, поставяне на места за отдих, благоустрояване.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close