БългарияРегионални

Полицаите са в стачна готовност, искат увеличение на заплатите си

Илиян Чалгънов

Стачна готовност обяви най-големият синдикат в МВР.

От Синдикалната федерация на служителите в МВР настояват за поне 15-процентово увеличение на заплатите на служителите от юли т.г., пише Дарик.

В съобщение до медиите от синдиката посочват, че участниците в последния Консултативен съвет за национална сигурност (КСНС) са се обединили около нуждата от нови кадри в системата за сигурност и ръст в заплатите на работещите в МВР. От организацията обаче посочват, че никой от Вътрешното министерство не е опровергал изказването на финансовия министър Владислав Горанов, че бюджетът на МВР ще бъде намален с 300 млн. лева от догодина.

Според синдиката подобни изказвания могат “да взривят” системата за сигурност, а бюджетът на министерството не само не трябва да бъде намаляван, а да бъде увеличен сериозно.

“Изключително рисково е да се говори за намаляване на бюджета на министерство, в което служителите си купуват сами всички консумативи, включително и униформите”, се посочва още в съобщението.

В края на 2015 г. опит за орязване на социалните придобивки на полицаите предизвика масови протести, след което спорните промени бяха отменени от правителството.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close