ОбществоРегионалниСамоков

Полетът на Димона Савчова и нейните „врабчета“

Анна Манова

На 22 май  в салона на читалище – паметник „Отец Паисий – 1859“ се състоя премиерата на театралния спектакъл „Ние, врабчетата“. Постановката бе представена от Детско – юношеската театрална школа към културната институция. Текстът е по Йордан Радичков, а представлението бе подготвено от режисьора и художествен ръководител на школата Димона Савчова.

 

Театралната школа е сформирана преди две години, като първата изява на младите театрали бе през отминалия юни, когато те представиха пред самоковската публика различни забавни етюди. Самата Димона приема предизвикателството да застане от другата страна на сцената, тъй като наскоро завърши актьорско майсторство. Тази година се спира на любимия й текст на Йордан Радичков, защото има сантиментална обвързаност, именно това е първата пиеса, която тя изиграва в университета. Избира я също, защото я намира подходяща за участниците в школата, които са на различни възрасти. Самият текст дава поводи за много непринуден смях, но и за размисли върху живота.

Постановката бе приета много сърдечно от публиката, която бе изпълнила салона на Читалището. В ролята на врабчетата се превъплътиха Георги Симитчийски, Ася Николова, Венеса Кроснева, Сияна Ковачка, Натали Николова, Денислав Пърлев, Стефания Христова, Даника Малинова, Лора Генова, Павел Терзийски, Стоян Стоянов, Рая Христова и Мария Димова. Председателят на читалище – паметник „Отец Паисий – 1859“ Стоян Пашов поздрави Димона Савчова и театралната школа като им пожела винаги да са в полет и да постигат много успехи занапред.

Самата Димона не успя да скрие вълнението и сълзите си като сподели, че създаването на театралната школа е нейна сбъдната мечта и загатна, че заедно с децата се готвят за участие в театрален фестивал.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close