КултураОбществоРегионалниСамоков

Поздрав за 24 май от кмета Владимир Георгиев

Уважаеми учители, дейци на културата, радетели на българската просвета,

Скъпи съграждани,

Поздравявам Ви с най-чистия и светъл български празник – Деня на славянската писменост и култура!  Дата, която ни обединява и храни любовта ни към род, родина, език и културна идентичност.

Предизвикателствата на времето, в което живеем, ни дават възможността да оценим изконното и в него да търсим опората, която ни е толкова нужна.

Дълбок поклон към нашите учители, защото те показаха, че са истински и всеотдайни в професията, независимо от обстоятелствата. Защото за образованието на децата ни най-важното е любовта към българската писменост. Те са това богатство, което всеки от нас носи в сърцето си. Всеки българин, в което и кътче на света да се намира, остава завинаги свързан с Родината, с корените. Най-светлия празник в нашия културен календар ни дава повод за гордост, „че и ний сме дали нещо на света”, българската писменост и култура са лицето ни пред света, нашата идентичност, но и уникално богатство. Дедите ни са го опазили дори и в най-смутните времена. Дерзайте и живейте с този пламък в сърцето, защото опазването на изконните български ценности е наш дълг, към тези, които са платили с живота си за да ги има днес. За да може факела на българската писменост и уникалната ни култура, да свети наравно със звездите на обединената европейска общност.

Честит празник!

Владимир Георгиев – кмет на гр. Самоков

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close