ОбществоРегионалниСамоков

Поетичен рецитал за втора година събира средства за равен училищен старт

„Самоков 365“

 Поетичен рецитал „Кауза, облечена в рими“ за втора година ще набира средства за равен училищен старт на деца в неравностойно положение. Събитието е организирано от Сдружение с нестопанска цел „Ти си доброто“, в лицето на трите самоковки Димитрина Тоскова, Мария Шейнова и Габриела Панева. То ще се проведе на 11 април от 18:30 часа в салона на Читалище – паметник „Отец Паисий – 1859“.

В събитието организаторите ще бъдат подкрепени от още дванадесет души с различни професии, ученици и студенти, обединени едновременно от любовта към хубавата българска поезия, но и от желанието да помогнат в събирането на средства за благотворителната кампания. За целта на място ще бъде поставена кутия за дарения. Организаторите подчертаха, че няма да липсват изненади, една от тях ще бъде под формата на стих, написан от познат самоковец.

„Вече започна нашата кампания „За равен училищен старт“, като част от нея е и първото събитие „Кауза, облечена в рими“. Нашата цел е да дадем равен училищен старт на деца, които са в нужда, от община Самоков, предоставяйки им всички нужни учебни материали и пособия, за да се чувстват уверени в училище“, каза Мария Шейнова.

„Ние целим, освен хората да помогнат, да прекарат и една невероятна вечер, която ще се постараем да им осигурим“, допълни тя.

„Важно е всяко едно дете да има равен достъп до образование, защото в днешно време се случва не всички деца да посещават училище заради финансова невъзможност“, каза Мария Галчева, член на сдружението и учител по български език и литература в града.

Организаторите допълниха, че публиката ще чуе български стихове под музикален съпровод. „Кауза, облечена в рими“ ще се проведе за втора поредна година, а от Сдружението допълниха, че нуждаещите се деца, за съжаление, тази година са повече, но се надяват да помогнат и разчитат основно на хората.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close